Selectedbydesignbloggarna_VeryCamilla_Scherlin_SSF172

Gillade runda bord på Stockholms möbelmässa #selectedbydesignbloggarna

Jag gick i två dagar innan jag bestämde mig för favoriterna på årets möbelmässa, Stockholm Furniture & Light fair 2017. Vi Designbloggare had fått i uppgift att välja tre favoriter under mässan och lägga ut under #selectedbydesignbloggarna. Flera hade redan valt och där gick mina favvostolar till Anettes Skimmer och Trendstefan av Pierre Sindre och TAF för Gärsnäs, som har gjort så mycket bra uppdaterad och klassiskt svenskt i många år nu. Så hålla tungan rätt i mun, göra snygga och bra val. Spontant, inte lätt, får lite prestationsångest. Men det fick bli det som gick rakt in i hjärtat, då brukar det bli bra.

Mitt första val är Ulf Scherlins fina soffbord med mässingsdetaljer som jag lånat i den första versionen till ett stylingjobb jag gjort för ett hem. Det har en djup svarta och de snygga mässingsdetaljerna är klassiska och coola. Nu har han gjort några mindre varianter och jag gillar speciellt de som är i par som satsbord.

Selectedby designbloggarna/Designbloggarna.se VeryCamilla Gubi SSF17_Stockholm Furniture &Light Fair Mitt nästa val är egentligen stolarna klädda i cognacsfärgad sammet från GUBI i den fina miljön med lamporna och underbara tapeter från Pierre Frey. Men bordet som är en nyhet är väldigt fint, så det fick bli det.
Selectedbydesignbloggarna_VeryCamilla_NewWorks_SSF173Slutligen ett helt fantastiskt bord också runt…. i en grov väldigt matt vit marmor från New Works. Här i en fin miljö med vitt, skönt och fräscht efter allt mörkt och murrigt. Den sköna känslan i stenytan är helt avgörande. Så summa sumarum: runda bord ( helt omedvetet) en svensk och två danskar, som inte fått så mycket uppmärksamhet redan (många fina möbler och objekt har fått sina pris i och med galor och annat). Rätt bra för Världens största mässa för Skandinavisk design tycker jag.

Foto:Camilla Julner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *