Geometriska mönster bildar kaos

Den underbara flytande Pop Up Shoppen Darkroom i de kreativa kvarteren, Hackney i East London, var väl värt en omväg i cirkusen runt London Design Festival. Hit till en lugn del av stan med workshops och mysiga caféer, hade den konceptuella designbutiken flyttat. Jag har tidigare besökt Darkroom (läs mer här om mitt besök förra året) då de hade en fin deignbutik på Lamb Conduit Road, men som till följd av chockhöjning av hyran tvingats stänga. De har nu inlett ett samarbete med Bert & May som jobbar med fina material för kök, badrum och textil. Pop Up shoppen på Regents Canal kommer att finnas kvar till och med jul.

Darkroom 3 Darkroom Bert May VerycamillaDarkroom 2 Darkroom x Bert & May VerycamillaDe har arbetat med de grafiska formerna som Darkroom bygger hela sitt designkoncept på. Med naturliga färgpigment i handstöpta cementklinkers bildar halvcirklar, trianglar och rektanglar helt fantastiska mönsterbilder. De matchas antingen till strikta, eller helt abstrakta mönster. Det fullkomligt svämmar över med geometriska mönster just nu, det har väl ingen missat och det kännas så befriande med en kaotiskt mönsterbild mitt i all ordning.Barber & Osgerby gjorde Puzzle för Mutina förra året och Fay Toogood går i samma tankar och har skapat klinkers i lava tillsammans med Made a Mano.

Darkroom 4 Bert & May Verycamilla

Bilder Darkroom x Bert & May.

LDF_2016_Verycamilla-3 LDF_2016_Verycamilla-4Och så kunde jag inte låta bli, de fina lite nedslipande textilierna i halvlinne…

LDF_2016_Verycamilla Darkroom Bert MayLDF_2016_Verycamilla-DarkroomBert May

Foto: Camilla Julner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *