From India with Love

Anan Taya Mandala

Välkomnades redan vid de långa köerna vid immigrations desk på New Delhis flygplats, av fantastiska jättehänder med lotusblommor, som symboler för religiösa danser. De gjorde ett starkt intryck på mig efter den långa resan, det var väldigt tidigt om morgonen. Så plötsligt var den där igen – den stora handen med mandalan. Det var på min indienresa förra våren och jag hade kommit tillbaka till Jaipur på min rundtur i Rajasthan. Jag letade efter hantverk och textilier, hos Anantaya fann jag en av resans höjdpunkter. Ett design- och hantverkskollektiv i min smak med modern syn på hantverk och form. ”A simple idea presented cleverly, and put to use that is the kick.”

Anan Taya

 (1)

Anan Taya

Möbler, belysning och många mindre inredningsprylar under varumärket AKFD, som inspirerat många.

Anantaya

När jag såg dessa började mitt hjärta slå lite extra hårt….

I en indisk hantverkstradition…. och visst kände de till Tom Dixon…. de tillverkar ju hans metallföremål och lampor…och deras egna kollektioner säljs i butiker som Conran Shop och andra över hela världen…

 17

Nu befinner vi oss i London vid Tom Dixons butik och restaurang, vid Portobello Dock.

 16

Väl värt ett besök, men kolla öppettider, butiken stänger vid 17-tiden (i mars) fast restaurangen har lunch och kvällsöppet.

 14

Här finns förutom de egna lamporna och andra accessoarer också kollegornas, såsom Piet Hein Eeks möbler, Aesop med flera.

 15

 10

 7

Här är skålarna, väldigt lika dem jag såg i Jaipur….

 4

Superläckra lokaler vid kanalen, som hade väldigt högt vattenstånd.

 5

Senaste kollektionen med vaser och cocktailtillbehör i glas och maskinispirerade askfat och ljusstakar i svarvade metall. Ett slags förkärlek till maskinernas som man hade vid en tid för säg en sådär hundra år sedan? Tidlöst-ja kanske?

 

Comments 1

  1. Pingback: Happy December! Mer festinspiration från NK Stil | Very Camilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *