S.Calmejane.EnvieDArt.AAF.Verycamilla.se

Fotokonst och annan ny konst på Affordable Art Fair

I helgen gick Stockholmsversionen av Affordable Art Fair av stapeln och vi var många som tog båten över till mässan på Nacka stand för att lockas till köp av konst till överkomliga priser.

 

Serigrafi.CillaRamnek.Verycamilla.se

Cilla Ramnek

Första överraskningen på Affordable Art Fair, var det nya samarbetet med den begåvade Cilla Ramnek, som hon ställde ut hos Sköna Hems nystartade konstklubb (som startades för mindre än en vecka sedan!) med konstgalleriet  ED.ART. De ställde ut litografier,  och etsingar, men tycks inte alls ställa ut fotokonst. Cilla hade en fin utställning tidigare i år hos Berg Gallery, jag följer hennes fina Instakonto där hon bland annat visar upp sina sensate kommersiella verk som är trappuppgångar för John Mattsons hus. Kolla in Instaprofilen cillaramnek.

Gillade Alberto Sanchez målade fotografier på glas, hos Retrospect Galleries.

Och Jenny Lundgrens måleri. Här med Elmeri Rådlund, som också tyckte om hennes sköna färgpalett.

Fotokonst.Verycamilla.se

Daan Oude Elferink för Ronen Art Gallery, Amstedam.

Storsäljare och väldigt dekorativa gamla miljöer, ofta i starkt förfall. Fotografi på glas. Daan  Oude Elferink. Stiligt! De ställde ut här förra året och här kan du läsa vad jag skrev om dem och Affordable Art Fair, förra året.

Fotokonst.Verycamilla

Mia Galdes trappa, Galleri Axel, Stockholm. (Bilden är beskuren)

Mer förfall, fast betydligt mer spännande är Mia Galdes trappa, Galleri Axel. Det händer en del på fotoscenen i Stockholm just nu. Inte bara det att Fotografiska håller på att öppna filialer i New York och London. Mindepartementet på Skeppsholmen som visat fotografi i ett par år nu, stänger igen. Moderna Museet utökar sin fotodel med mer nutida fotografi. Moderna är till skillnad från Fotografiska ett statligt museum, så när du går och tittar på konst och fotografi är det ett helt annat urval som ligger bakom och dessutom är vi alla ”delägare” i konsten.

Dekorativt, en hel vägg med plåtar bakom plexiglas.

Inred med fotokonst

Tavelvagg.Fotokonst.Absolut.ArtAFF.Verycamilla.se

Att inreda med  många av sina favoritbilder skapar ett personligt hem, antingen med fotografi i färg, måleri eller med tryck, som hos Absolut Art som har galleri på nätet med konstnärer från hela världen.

Tavelvagg.Fotokonst.Absolut.ArtAFF.Verycamilla.se

Eller i svart/vitt fotografi och fotokonst med kollage .

Blandteknik hos Erik Berglin för Absolut Art.

Och stora format Maria Gabriella Nordin, som är otroligt populär hos Absolut Arts kunder. Det som stör mig är att det inte finns med reflexfritt glas, ja visst det blir betydligt dyrare, men konsten kanske inte kostar skjortan…? (det är därför jag fotar lite på trekvarten för det blir ju också en spegelbild i glaset)

Tavelvagg.ArtAFF.Verycamilla.se

Lisa Rinnevuos fina orginalmålningar.

Vackra färger i traditionellt måleri av Ingegerd K Westin hos Galleri Hera.

Och Morten Lassen.

Återkommande självporträtt?  Michele Miksell, Decorazon gallery,  från New York.

Underliga roliga karikatyrer.

Fotograf och fotokonst är ett stort område och jag kan göra oändliga spaningar kring detta. Min grund lades redan från barnsben och av min mamma, Angelica Julner framför allt. På den tiden pratade hon ofta om det var ”fine art, eller commercial art” och i ärlighetens namn har vi väl kommit till den punkten att allt är kommersiellt och att det kanske går lite bättre att leva på sina bilder och konst tack vare möjligheterna med webben!?  Att välja konst med hjärta och efter egen smak, är väl det viktigaste? Här är en poster från hennes senaste utställning på Galerie Format i Frankrike. Kolla in här.

Här är en av hennes senaste bilder, hemma hos oss. Färgfoto på aluminium, utan jobbiga reflexer. Inte illa för en dam i sina bästa år. Se mer på hennes webbsida Angelica Julner.

 

Fotat med mobilkameran:Camilla Julner

 

 

Comments 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *