CL_Live_Art_Rubato by Eva Hild2

En plats för människor och konst

På besök i Malmö i helgen. Bodde på det nyaste hotellet i stan, Clarion Malmö Live, ett stenkast från Centralstationen. Med sina 25 våningar har det en häftig utsikt över staden, fast finast över sundet och BRON, som jag älskar!

CL_View_Oresund_Malmo_Live

CL_Live_Exterior

Häftiga arkiteturkrockar.

CL_Live_KT_Diningarea_skyHögst upp på 25:e våningen kan man sitta och äta middag och titta ut över den före detta hamnen, Västra Hamnen som har ersatt Kockums varv med bostäder. Skybaren intill är populär, men är redan ganska sliten i dagsljuset. Bättre att gå dit på kvällen och ta en lokal öl, den heter inte Malmöööööl, som jag försökte med.

2016_Designbloggarna_syd-9På 23:e våningen Zlatan suite, coolt inredd med både Skandinavisk och italiensk design, jag gillade färgvalen, som var likadana i mitt standardrum med mycket träpanel.

CL_Live_Zlatan_Livingroom_Dining

Supersnygga sammets soffor från Moroso, mässingslampa samma som i fojén, Skyline i mässing som är helt gudomlig, Folkform för Örsjö Belysning och den legendariska porträttet av Zlatan fångad av Eric Broms.

2016_Designbloggarna_syd-10

I vilstolen kan man ligga och spana ut över havet och Turning Torso. Traffic, av Konstantin Grcic för Magis.

CL_Live_EST_Food_Crowd

Om man inte hänger sig åt smakrika smårätter och drinkar i The Eatery i Mexikansk stil i Marcus Samuelssons regi. Riktigt bra och svårt att få bord.

2016_Designbloggarna_syd-7

2016_Designbloggarna_syd

Hit kom Zlatan då han spelade mot sitt gamla lag MFF, med sitt PSG i november 2015.

016_Designbloggarna_syd-2Hit till gymmet kom jag och sprang då på löpbandet och körde lite träning innan frukost. Fräscht och annorlunda med klättervägg. Saknade en pool, för det är såå skönt med en simtur på morgonen.

2016_Designbloggarna_syd-5

Däremot finns både konsertsal och flera konferenshallar i samma byggnad, och fin konst.

2016_Designbloggarna_syd-6Spännande keramiska material och klinkers, fast trots det känns det inte kallt, utan tvärt om inbjudande.

016_Designbloggarna_syd-32016_Designbloggarna_syd-4

Här finns stora sköna soffgrupper och ytor för mingel och avslappnade events, men det var för mörkt och nersläckt för att kunna fotografera. Något att tänka på när man bjuder in ett gäng bloggare som ska se själva lokalerna. Annars var det ett trevligt ställe, som jag gärna kommer tillbaka till.

Bilder: Introbild Skulptur av en av mina favoritformgivare Eva Hild. Foto:1,2, 3, 4, 6, 8 tack Clarion Malmö Live.

Övriga: Camilla Julner

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *