C.Julner.Milano_2016_veraandkyte

Eklektiskt i Milano med sköna färger

Hamnade på en inspirerande utställning i Milano under designveckan. Något av höjdpunkten faktiskt. Wallpaper magazines utställning Wallpaper*Handmade 2016. Temat var hotell, hantverk och enstaka samarbeten. Här såg jag de norska Vera and Kytes rumsavdelare och strykbräda med en liten kjol och arbetsyta i marmor, perfekt liten husmorsdröm. Jag blev i alla fall kär. Så när jag läste i helgen SvD Magasinet om Vera Kleppe och Åshild Kyte blev jag lite glad igen. Efter utbildningen inom möbeldesign i Bergen blev Greenhouse på Stockholm Furniture fair starskottet. Året var 2013 och de tävlar sedan dess mot internationella formgivare och deras starkaste vapen är färg och inspiration från modevärlden. Förutom möbler och belysning gör de rumsavdelare, dricksglas och inredningsarkitektur.

 

Vem skulle inte vilja ha en sådan här liten fin möbel i sin syateljé? Wardrobe, Vera and Kyte.

Vera & Kyte - Salone Satellite CollectionDeras kollektion från Salone Satelite.

C.Julner.Milano_2016-8

Vägg i vägg i arkaden Via San Gregorio ligger Leclettico som är ett kreativt labb som jobbar med skräddarsydd inredning inifrån och ut. Med interiörer, konst,  formgivning av möbler och tapetseri. Jag blev helt såld.

C.Julner.Milano_2016-10 C.Julner.Milano_2016-11 C.Julner.Milano_2016-30 Leclettico.Milan 2016C.Julner.Milano_2016-32 C.Julner.Milano_2016-34Sofa Story. Helen Tidemann/ Jonas IhrebornPå mässan Il Salone ställde Jonas Ihreborn ut soffan Story med klädhängaren Twiggy i starka och lekfulla former i häftig färgkombo av Helen Tidemann.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *