Dia de los Muertos hos Coctail

Vi firar våra döda på olika sätt. Jag har svårt att motstå det Mexikanska och deras Dia de los Muertos. Det hade filmaren Per Wickander också. han och Vibeke Westman som driver butiken Coctail, med religiösa symboler och ikoner, bland annat firar 22 år på Söder i Stockholm.

Red_skulls_verycamilla.designbloggarna.seHär finns mycket färgglada härliga saker, mycket kitsch och en del riktigt fint Mexikanskt hantverk.

Lady_diadelosmuertos.verycamilla.designbloggarna.seI södra Mexiko träffade han och Vibeke en äldre kvinna, som trodde att hon var runt 90 år gammal. Hon berättade för Per och hans filmkamera helt oblygt, om hur de längtar till de dödas dag, då de får träffa sina gamla kära och saknade familjemedlemmar och vänner. I kväll fick jag se en kort sekvens av filmen Dia de los Muertos. En fängslande skildring och jag ser fram emot den färdiga filmen.

Boys_doll.diadelosmuertos.verycamilla.designbloggarna.seBilder från filmen Dia de los Muertos av Per Wickander.

Boy2-diadelosmuertos.verycamilla.designbloggarna.se

Boy2-diadelosmuertos.verycamilla.designbloggarna.seDet lustiga är att jag nyligen såg en verkligt fin blogg som heter Kurbits som visade skitsnygga sneakers som var pärlbeströdda och broderade av de Mexikanska Nayaritsfolkens traditionellt hantverkande män och kvinnor.

Maria.Isidra.Vargas_Kurbits_verycamilla.designbloggarna.seHär har jag lånat en bild av fotografen Maria Isidra Vargas, som jag hittade på Kurbits. Supercoola sneakers som tar hantverket till en ny oväntad nivå.

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *