AdeaDay bed

Det ska vara en day bed nu, igen!

Day bed populärt på nytt

DayBedBrunoMathsson

I veckan fick vi en liten försmak på vad som kommer under Stockholms designvecka. Bruno Mathssons day bed, var den första som jag stiftade bekantskap med. Jag sov ofta hos min farmor i hennes säng, (farmor hade klippkort hos både Svenskt Tenn och Carl Malmsten), som var från Bruno Mathsson. Hon gillade att det var en tunn madrass mot en hård hel botten i björk. Ursprungsmadrassen var i tagel med skinnflugor i djuphäftningen.

Daybed_Svenskt_Tenn_Frank

Vacker som en skulptur från antiken är soffa 775, som är version av en day bed av Josef Frank ritad 1938 från Svenskt Tenn i en våning på Grevgatan.

LeatherSvensktTenn

Denna i flätat skinn är inte heller så dålig, från samma våning inredd av Svenskt Tenn. Fungerar fint som rumsavdelare.

Daybed_FormexPå Formex i trendutställningen hade en okänd snygg dagbädd en central plats.

 

 

daybed-ekFrån Menu kommer denna superenkla snygga dagbädd i ek och filt.

 

Granit solsäng day bed

Superenkel och fin solsäng från Granit kan funka som day bed inomhus.

AdeaDay bed

 

Den underbara superslimmade Bon som ritats av Mats Broberg och Johan Ridderstråle, visades i veckan som gick hos finska Adea . En liten härlig försmak på Stockholm Furniture Fair 2016 hos Design Nitton på  Mobilebox. Metallramens underrede förstärker den arkitektoniska formen och den skinnskodda nederdelen och rullkudden, gör Bon till ett riktigt snyggt inredningsobjekt.

 

Table_Adea_Broberg_RidderstråleDeras soffa och bord i samma serie Bon, en skandinavisk läckerhet, som säkert blir en succé!

 

Howard_Sofa_Lervik_Mr Jones.Liksom Alexander Lerviks slimmade och uppdaterade Howardsoffa, som han kallar Mr Jones.

 

Bon_mrjones_AdeaMr Jones i soffa och fåtölj är en slimmad och moderniserad Howardsoffa för dem som gillar en rymlig soffa utan för mycket krusiduller, enligt Mr Lervik himself.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *