Designträff med mersmak

På snabbvisit i Varberg med nätverket Designbloggarna, där kollegorna Floristulrik, Jimmy Schönning Hem och TapetMartin som lokalpatrioter de är, hade de ordnat, fixat och generöst ville dela med sig av sina inspirationskällor. Ja, vi Designbloggare jobbar i inredningsbranschen på olika sätt och det är vår bloggpappa Trendstefan och bloggmamma Stinas Trådar som styr upp det mesta. Vi är alltså ett 20-tal bloggare som brukar träffas två gånger om året, för att prata om hur vi jobbar, vad som inspirerar oss i designvärlden och för att besöka spännande designföretag.

Mina erfarenheter om Varberg var betydligt begränsade till min tidiga barndom, då jag bodde i norra Halland och hur mormor åkte hit på tångbad. Och gissa om jag blev angenämt överraskad över designutbudet!?

Vi checkade in på det stora gamla och anrika Varbergs stadshotell med Asia SPA vid Stora torget. Här fick vi tid så småningom för ett litet prov på alla olika bastubad, och sköna bassänger med massage,  varma källor under bar himmel. Hit vill jag gärna komma igen för att verkligen ta en avslappnad dag, eller kväll med behandlingar och supé.

Först besökte vi den stora och inspirerande butiken Studio Pompone, med många fina varumärken och ett otroligt stort utbud inredningsdetaljer, belysning, möbler och inte minst textil.Pompone_Designbloggarna-Varberg_2016_Verycamilla.e Ann Charlotte och Magnus som driver Studio Pompone, med egen syateljé, egna inredningsprojekt, butik med både ute- och innemöbler och blommor. De gör alla inköp på de stora internationella mässorna, framför allt Maison & Objets i Paris och det syns.

Pompone_Designbloggarna-Varberg_2016_Verycamilla.se -10 Pompone_Designbloggarna-Varberg_2016_Verycamilla.se _LDF 2016_C.Julner (1 av 1)-11 Pompone_Designbloggarna-Varberg_2016_Verycamilla.se _LDF 2016_C.Julner (1 av 1)-12
Pompone_Designbloggarna-Varberg_2016_Verycamilla.se _LDF 2016_C.Julner (1 av 1)-3 Pompone_Designbloggarna-Varberg_2016_Verycamilla.se 24Pompone_Designbloggarna-Varberg_2016_Verycamilla.se _5Vi bjöds på bubbel och läckerheter från havet, och jag som älskar havskräftor fick mitt lystmäte, dessa fina och allt annat gott kom från  Fiskeexporten i Varberg.

Pompone_Designbloggarna-Varberg_2016_Verycamilla.se Pompone_Designbloggarna-Varberg_2016_Verycamilla.se -16Pompone_Designbloggarna-Varberg_2016_Verycamilla.se 19Anna Elzer Oscarsson kom och berättade för oss om sitt jobb med sina fina vaser Dancing Dune. Jag träffade Anna på Formex förra vintern första gången och blev väldigt förtjust i hennes design och framförallt glasyrerna, som hon tillverkar tillsammans med Porslinsfabriken i Lidköping. Jag fick låna dem och fotade för ett jobb i magasinet RUM Design redan under våren.

Pompone_Designbloggarna-Varberg_2016_Verycamilla.se _22Vi fick en sneak peak förhandstitt på de nya armaturerna från Småländska Konsthantverk, i design av Sabina Grubeson, också hon en driven formgivare från Västkusten.

Pompone_Designbloggarna-Varberg_2016_Verycamilla.se _LDF 2016_C.Julner (1 av 1)Hon berättade om sitt designarbete med flera olika företag, däribland Konsthantverk som har en härlig och spännande historia att berätta. De har tillverkat lampor i nästan hundra år och gillar sitt hantverk och gör både lampor för hem och till projekt. För Mavis gör hon skåp med en charm (som jag också har fotat för ett omslag) och hon jobbar även för Jakobsdals textil.

Jag uppskattar verkligen vår eftermiddag hos Studio Pompone som avslutades med en blomsterbindnings workshop med vår Florist Ulrik. Vi fick en skön bilfärd hem till hotellet med Hedin bil, det var extra skönt eftersom det hade börjat storma och regna.  Snart skulle vi få en skön stund i Asia SPA innan vi åkte ut på nya äventyr till stranden i Apelviken, där jag blev självutnämnd Grill Bitch No1. Mer om det kommer i nästa inlägg!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *