Verycamilla Bangkok Siam Discovery.

Designshopping i Bangkok

Sugen på designshopping i Bangkok och att kika på thailändska formgivare, sökte jag efter ett ställe med framförallt modern design, hantverk, inredningsprylar, möbler och arkitektur. Hittade ett helt shoppingcentrum Siam Discovery för lekfulla unga vuxna som gillar cool design.  Med rätt stora förväntningar åkte jag till Siam Discovery som ligger centralt, bredvid några av de andra stora köpcentrumen Paragon och BTK. Vi hade avverkat den enorma helgmarknaden Chatuchak med 15 000 butiker, med högt och lågt utbud med traditionellt hantverk från hela Thailand i trånga varma bås. Inkluderat i princip allt som går att köpa på gatumarknaderna. Fast vi kom dit ”fel dag” och bara ett mindre antal bodar var öppna och det var typ inga kunder, men desto bättre för oss för här lär det bli olidligt varmt, det fanns ändå mycket att se . På Chatuchak gillade de inte att man inte att bli fotograferade, men håll till godo här kommer en hel del bilder från Siam Discovery i stället!

Verycamilla_designshopping_BKK_DesignbloggarnaSjälva Siam Discovery byggnaden är ritad av Nendo och man tänker bort innehållet i skyltboxarna kan man verkligen se det.

Verycamilla designshopping BKK Siam Discovery. På bottenvåningen och plan 1 finns alla tänkbara experimentella modedesigners, som favoriten Issey Miyake och en del i egna butiker andra med mindre ytor under egna namn. Skor och kläder är minst lika dyra som sina västerländska motsvarigheter. Fast väldigt kul att titta på.

Verycamilla goes for designshopping BKKSiam CenterDiscovery.

Verycamilla BKK Siam Discovery.Stora Valentine skyltningar med kärlekstema, Love and hugs.

Verycamilla Siam Discovery.På @mfloor fanns en Pop Up shop med Skandinavisk design.
Verycamilla goes for designshopping in Bangkok at Siam Discovery.Med Paper Collective, HAY, Marimekko, som också har egna butiker högre upp i huset.

Verycamilla designshopping BKK Siam Discovery_Scandinavian Design.

Verycamilla_designshopping_BKK_Designbloggarna12Verycamilla designshoppingBKK.Siam Discovery. Scandinavian Design.

Marimekkos egna butik.

Verycamilla designshopping BKK Siam Center

Ett helt våningsplan med Street style och IT- audio, klockor och rese assessoarer.

Verycamilla designshopping Siam Discovery.

Supercool cykel i med träram.

Verycamilla designshopping Bangkok at Siam Discovery. En liten Fan shop med Yayoi Kusamas uppblåsbara pumpor, scarfs skrivböcker  med mera. Läs om hennes utställning på Moderna Museet/ArkDes som jag skrev om i somras här.

Verycamilla goes for designshopping Siam Discovery.Hos japanska Loft hittar man garanterat fina presenter, här är det svårt att välja bland tusentals små roliga saker. Jag fastnade framförallt för fina brevpapper, skrivböcker och köksprylar, men här finns också accessoarer, data- och mobilprylar, skönhetsprodukter, smycken, mode, allt med en lekfull och rolig design. Loftkonceptet bygger på vardagsprodukter i enkel och fin design och föddes i Shibuya kvarteren i Tokyo under 1980-talet.

Här finns också en stor Habitatbutik och inhemska möbelbutiker.

Verycamilla goes for designshopping in BKK.Scandinavian Design.

HAY med sin Hay market ligger vid sidan av Tom Dixons shop.

Verycamilla designshopping BKKSiam Discovery. Underbara stolar hos 56th Studio and cast.

Verycamilla designshopping BKK Siam Discovery. Utemöbler.

Verycamilla designshopping BKK Siam Discovery. Avdelningen Object of Design Store har de bästa thailändska designerna och formgivarna med både mode, smycken, hantverksprodukter.

Verycamilla_designshopping_BKK_Designbloggarna27 Verycamilla designshopping BKK Siam Discovery. Verycamilla_designshopping_BKK_Designbloggarna17 Up and coming names i mängder av fin keramik.

Verycamilla_designshopping_BKK_Designbloggarna20 Trä och flätat korgmaterial, traditionellt hantverk och användbart vackert.

Verycamilla_designshopping_BKK_Designbloggarna21 Verycamilla_designshopping_BKK_Designbloggarna22 Verycamilla_designshopping_BKK_Designbloggarna23Dinosaurier som krukor och serveringsfat.

Här finns också traditionellt thailändskt hantverk hos OTOP One Tambon One Product, som finns på fler ställen i Bangkok. Jim Thompson House är annars ett måste när man är i Bangkok. Huset i traditionell thailändsk stil men med västerländska lyxiga inredningsdetaljer från första hälften av 1900-talet, är ett fint museum med butik beläget i en underbar trädgård. Jim Thompson var en amerikansk legendarisk arkitekt och så småningom silkespionjär som bosatte sig i Thailand efter andra världskriget och försvann under mystiska omständigheter i djungeln i Malaysia 1967.

 

Adresser:

Siam Center/Siam Discovery Rama 1 Rd. BTS National Stadium.

Helgmarknaden Chatuchak, 5 min promenad från BTS Mo Chit.

Jim Thompson house, 9 Surawong Rd. BTS Sala Daeng.

OTOP Hertiage, finns också på Central Embassy, 1031 Phloen Rd BTS Pholen Chit.

Uniqlo, en av mina absoluta favoriter finns bland annat på Emporium på Sukhumvit Rd vid BTS Phrom Phong.

 

Foto:Camilla Julner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *