Designbloggarna träffades för första gången i helgen i Stockholm för en konferens i Designgalleriets nya lokaler, inbjudna av Stefan Nilsson. Vi chansen att lära känna varandra, och ett bra sätt är att baka tillsammans, det fick vi verkligen erfara. Jag blev positivt överraskad när vi skulle beställa vad vi ville baka och då jag tittade på Kungsörnens sortiment av mixer på kakor, tårtor och bröd. Om jag någon gång bakar är det alltid med riktiga råvaror, det gör det lite mer komplicerat för alltid glömmer jag att handla något, eftersom det sker så sällan. Hos Kungsörnen finns det mesta, till exempel glutenfria kakor och jag kommer att baka cheesecake med hallon och nougat nästa gång som jag ska bjuda min gudson John, som inte tål gluten. Nu blev det Toscakaka, fast utan det knäckiga sega toppingen, jag skulle ju dekorera och ville testa sugarpaste för att göra min egna dekor. Tosca, ögonmask och spetsar, blev min teatrala italienska inspiration. Botten vispades lätt ihop med pulvret, vatten och smält smör, gräddades i ett nafs och fylldes med färska mosade hallon och jordbubbar, sedan kunde jag ägna mig åt mitt eviga kvalande. För himlars vilken tid det tog att kavla och jag hade ett ganska skrangligt bord att sitta vid. Det behövs stadigare saker och lite styrka att kavla ut den seeeega plastiska sugarpaste massan. Jag hade trott att det var mer som pepparkaksdeg. Ganska snyggt blev det i alla fall med ljust orangeröd botten och vita spetsband, dekorerat med stor färska björnbär, guldpärlor och guldpulver och paljetter.
FloristUlrik vispar
LonglastingAndreas, StylistSara och ÅsaYoungSwedishDesigners väljer dekormaterial.
Olika fina fat från bland annat Iittala, Royal Copenhagen, Rörstrand.
Taika mitt favoritfat från Iittala, ritat av Klaus Haapaniemi och Heikki Orvola.
Poprichard plåtar…
Assistent Alexander och Ulrik.
Poprichard hade med sig en vinylskiva som tårtfat. Kreativt och läckert.
Åsas fluffiga retrokaka med utvalda färger på M&M.
Spetsbård av sugarpaste, får träna lite mer på det tror jag.
När jag äntligen blev kar, jag var sist gjorde vi en hel utställning med allas bakverk. Det blev riktigt snyggt tycker jag.
Mitt teatraliska bidrag, som Stefan tyckte var snyggast.
Trendstefans bidrag som spegla de trender som har berättar om i sin trendföreläsning.
Richards kladdkaka, coolt med skivan.
Smaskig retrotårta, Åsas.
Andreas läckra tårta blev jag mest sugen på.
Saras gulliga Mandalatårta på fint kaninfat.
Ulriks morotstårta med vit choklad ser helnyttig ut- helt i min smak!
Och Alexanders tårta med färska frukter och ananas flöt omkring lite men var jättegod!