Palais Royal. Jan 2017. Paris Verycamilla.se.

Paris à la Chanel in black and white

Inredningsmässor och modeveckor i Stockholm, Paris, Milano. Old is the new black. Chanel är alltid på tapeten, Karl Lagerfeld jobbar på. Här kommer lite svart och vit inspiration högt och lågt. Jag älskar det.

Cover of Vouge Paris with Karl Lagerfeld and Lily-Rose Depp. Verycamilla.Karl Lagerfeld firar sina muser, Lily-Rose Depp är en av dem. Lååååång intervju med multikonstnären i Vouge.
VeryCamilla-Ritz_Maison-et_Objets2017_Paris_Verycamilla-Designbloggarna På inredningsmässan Maison & Objets hade det anrika hotellet Ritz Paris med sin Home Collection, en gigantisk monter i avdelningen för  den hösta lyxvarumärkena, Scènes d’Interieurs. Allt för dem som vill inreda i klassiskt lyxig och elegant stil, precis som på det anrika hotellet. Ritz Paris är nyrenoverat  och öppnade nyligen efter två års arbeten. Här bodde Coco Chanel under många år på hotellet med adressen 17, Place Vendome och hennes första egna butik ligger runt hörnet på Rue Cambon. Hit kan man komma för att ta en drink i den mytomspunna Bar Hemmingway, som var ett epicentrum för amerikanska stjärnor under mitten av förra århundradet. Här finns det mesta man kan önska sig gällande myter och historier, cocktails och drinkar.

VeryCamilla:Maison_et_Objets2017_Paris_Verycamilla-DesignbloggarnaInteriörbild från mässmontern hos Ritz Paris Home Collection, innan de sa till att jag inte fick fota.

Charlotta Ödman for CocoChanel opera at Artipelag, Verycamilla

 

Illustrationen av Charlotta Ödman till operaföreställningen om Coco Chanels liv som gick under ett par veckor på Artipelag på Värmdö, utanför Stockholm. Fin sång till Vattnäs Chamber Orchestra.

IMG_5896 Operan är slut, men för den som gillar mode och utsökt haute couture, pågår Lars Wallins Fashion Stories till och med den 12 mars.

På Formex lanserade Design House Stockholm några av sina nyheter inför det stundande 25-års jubileet.

Design House Stockholm. Gábor Palotai, graphic cups.Verycamilla/Designbloggarna.

Med sina typiska grafiska mönster som speglar stadens puls har den prisbelönte och kände formgivaren Gábor Palotai givit liv åt ett vibrerande och abstrakt konstfullt mönster; Urban Landscapes. Han ville skapa abstrakta målningar i en ny digital värld, placerat på gammaldags föremål som porslin. Målet har varit att göra ett konstföremål som används dagligen. Design House Stockholm.

Ann Wåhlström Deco-series for Design House Stockholm

Och Ann Wåhlströms fina Deco vaser för DHS.

Filippa K for Rörstrand

Inte helt olikt mina favoriter i Filippa K’s design för Rörstrand för ett par år sedan.

IMG_6310Lite lustigt att när jag var på förhandsvisning i vecka av Adeas nya möbelkollektion, pratade med herrarna Broberg och Ridderstråle om den nya versionen av deras Bon Daybed, just skulle passa hos Chanel, en tanke som även de har snuddat vid. Den kommer att finnas på Stockholm Furniture Fair och cirka en vecka.

Foto:Pressbilder, Camilla Julner och illustration Charlotta Ödman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *