Bröderna Bouroullec’s blås och bord

Ronan och Erwin Bouroullec har gjort det igen. Samarbeten med stora namn, som Vitra, Magis, Cappelini, Alessi, Flos, Kvadrat och Hay, är några som de har arbetat tillsammans med  under 15 års tid. Nu lanseras vasserien Ruutu i munblåst glas för Iittala. Ruutu betyder diamant, eller ruta och dess strama eleganta form, som till synes är enkel är en utmaning att få fram.

Ruutu Iittala

Tack vare långvarig tradition och kunskap har Iittalas glasblåsare kunnat manipulera färgerna och gjort en vattenfärgsliknande genomsläpplig glasmassa. Det gör det möjligt att skapa ett oändligt varierande uttryck med eller utan blomster.

Iittala Ruutu

”Genom den enkla diamantformen ville vi  uttrycka renheten i glasblåsningen” förklarade bröderna Bouroullec. ” Glas är ett material som förespråkar runda former. När glasmassan är het flyter den  som honung och uppskattar inte att bli tvingad till exakta geometriska former. Genom att utforma en strikt form når vi gränsen för vad materialet tillåter och använder därför den högsta nivån av Iittalas glasblåsarexpertis.”

Portrait Bouroullec Ola RindalBröderna Bouroullec by Ola Rindal.

Håll med om att vaserna skulle passa fint på vårat bord Baguette, för Magis som de också har ritat!?

IMG_6733.JPG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *