StellarWorks_Indigo_chair.Verycamilla.designbloggarna.se

Blue blue Indigo blue

Blått är definitivt en favoritfärg, både för mig personligen och de allra flesta, skulle jag tro. Men i synnerhet sedan jag sett den fina nya stolen hos Stellar Works, under designveckan i New York. Stellar Works, har vunnit flera designpriser och sammanfogar traditionellt skandinaviskt/europeiskt hantverk och asiatisk renhet till en egen uppdaterad stil. De har gjort ett fint samarbete med designstudion Crème och Jun Aizaki. De visade upp sin karmstol vars ursprung kom förra året, nu har de har gjort i en special utgåva av den samma. Indigo Exchange Chair, som har koppardetaljer och är infärgad med äkta indigo. Indigo är en skör liten växt full med blått pigment, som skördas för hand. Träet i stolen är infärgad med hjälp av kunniga hantverkare från Guizhou i södra Kina.

tellarWorks_Indigo_chair.Verycamilla.designbloggarna.seTwo toned i indigo

Trio.StellarWorks_Indigo_chair.Verycamilla.designbloggarna.se

Olika nyanser av blått.

Dye.StellarWorks_Indigo_chair.Verycamilla.designbloggarna.se 2Dye.StellarWorks_Indigo_chair.Verycamilla.designbloggarna.se Färgtester och skisser hos designbyrån Crème i Brooklyn.

SketchStellarWorks_Indigo_chair.Verycamilla.designbloggarna.se StellarWorksIndigoChair.Creme.Verycamilla.seWindsor.StellarWorks_Indigo_chair.Verycamilla.designbloggarna.seDen ursprungliga dinner chair hos Stellar Works.

 

Foto:Stellar Works och Camilla Julner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *