Alessi och Marcel Wanders bjöd in till cirkus!

Circus Alessi _Verycamilla.seEn imponerande inbjudan från Alberto Alessi och Marcel Wanders, som damp ner i min brevlåda i somras, till en lansering och event Alessi Circus med bästa cirkusinspiration i Amsterdam. Det visade sig att jag var den enda svenska journalisten, så gissa om jag hade höga förväntningar!

Lite besviken var jag nog att festen inte hölls i ett riktigt cirkustält, men det glömde jag snart bort, när jag fick träffa karaktärerna som hade inspirerat till den limiterade kollektionen.Candy Man Alessi circus Verycamilla.seThe Candyman-Alberto, som beskrivs som ett riktig sockeroffer, som blev förälskad i en Belgisk Pralin.

The Strong Man Alessi Circus Marcel Wanders_verycamilla.seThe Strong man Marcello, som inte bara krossar nöter utan också kvinnohjärtan.

Ballerina Alessi Circus Marcel Wanders_Verycamilla.seBallerinan, Valentina en före detta magdansös, med en liten dansmus i släptåg.

Ringleader Alessi Circus MArcel Wanders_verycamilla.seThe Ringleader, Massimo som blivit lite tokig av ringklockans ljud skrällandes i sina öron.

The JesterAlessi Circus Marcel Wanders_Verycamilla.seOch Jycklaren, Gilberto, som gör allt för att stå i ljuset alltid på gott humör!

Circus Alessi Marcel Wanders_Verycamilla.seMen först fick vi se vardagskollektionen med stark Alessikänsla och tydliga avtryck av Marcel Wanders och hans designteam. Det är första gången som man målar inox hos Alessi och även plåtburkarna är nya för Alessifabriken som ligger i Norra Italien.

Alessi Circus_Marcel Wanders_verycamilla.seJag älskar kakburkar och i mitt förra hem hade de alla fått plats på mina öppna kökshyllor. Ishinken och vinkylaren är nog mina favoriter. Det har en lekfull retrokänsla, eller kanske till och med en anings Memphis stuk, beroende på hur man dukar upp.

Circus Alessi Marcel Wanders_verycamilla.se

Strong man Alessi Circus MArcel Wanders Verycamilla.seEfter en stund dök den Starke mannen och hans vänner upp, livs levande och vi fick alla gå upp till övervåningen på Mooois fina showroom där Marcel Wanders arbetar som kreativ ledare. En otroligt fin photo booth väntade och alla som vill fick fota sig med cirkusfolket.

ef269846aAlessi Cirucs_Marcel Wanders_verycamillaa9cbd1736e4ce7c6069bb88

Här är hela gänget inklusive Alberto Alessi, Marcel Wanders och den kreative ledaren, Gabriele Chiave.

Alessi Circus marcel Wanders Verycamilla.se

Alessi Circus Marcel Wanders_Verycamilla

Alessi Circus MArcel Wanders Verycamilla.se

Alessi Circus Marcel Wanders_Verycamilla.seThe Ringleader, ringer in kvällens föreställning och artister. Han är en av fem personas som ingår den limiterade kollektionen om 999 stycken. De första 9 kommer med ett signerat äkthetsintyg.

Strong man Alessi Circus Marcel Wanders _Verycamilla.seStarke mannen knäcker nötter med sina fötter och är väldigt tung.

Ballerina Alessi Circus Marcel Wanders Verycamilla.seBallerinan är i själva verket en förtrollad elefant som är en otroligt näpen liten speldosa som spelar en cirkusmelodi som hon snurrar runt till. Just en sådan liten sak som jag skulle kunnat hittat hos farmor i hennes skåp med fina saker, som man kunde få titta på, och kanske kanske få leka lite med. Detta är en liten hantverksmässigt fin juvel, som Alberto Alessi alltid har drömt om att få tillverka, berättade han. Hög designfaktor och teknologisk ingenjörskonst som ligger italienarna varmt om hjärtat. Samtidigt som det är ett lekfullt objekt, som gärna får gå i arv från generation till generation.

Candy Man Alessi Circus Marcel Wanders Verycamilla.seCandy man fyller sin hatt med godis och den går också bra att använda som visitkortshållare.

 

Hela den visuella kommunikationen och presentationen är otroligt imponerande och här kan ni se filmen och höra musiken som spelades under kvällen av en levande cirkusorkester!

Jag vill bara ropa BRAVO och låt föreställningen börja, här finns en länk till festligheterna!

Foto: Camilla Julner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *