Tulpantrender 2016

Tulpanens dag och blomtrender 2016

Jonathan_Adler_tulpanensdag2016_Jonathan_Adler_verycamilla.se

Blomsterkreatörerna Anna Gouteva och Fredrik Larsson visade sina fantastiska tolkningar av vårens tulpantrender 2016. Jag var inbjuden av Blomsterfrämjandet, att lyssna på trender om blommor och tulpaner hos PR byrån Studio St Paul i Stockholm. Det är ett hantverk, berättade tulpanodlaren Håkan med odlingar på Ekerö utanför Stockholm. Numera är tulpansäsongen från november till mars. På bilden syns vas och objekt från Jonathan Adler, Mikaela Willers och kuddar från Nadja WedinForest_Trend_tulpanensdag2016_verycamilla.designbloggarna.seSkogstema med vilda inslag är en av flera tulpantrender. Blandat med vilda genar, vasen till vänster är dekorerad med torkade blad som fått ett drag med guldborsten. I den stora urnan till höger satte Fredrik tulpanerna fyra dagar innan det övriga materialet. Eftersom tulpaner växer, lät han dem göra det och de fick växa i den riktningen de behagade. Påfyllningen med grönt och andra blommor, fulländade den otroligt vackra skapelsen!Skog_tulpanensdag2016_verycamilla.designbloggarna.seEn vild skogsrabatt längs hela bordet med oväntade kombinationer och tulpaner som bas.Terrakotta_verycamilla.seTerracotta tulpaner och jättevallmo, underbar kombo i den maffiga buketten!

Tulpanensdag2016_Grupp_verycamilla.designbloggarna.seVanilj-och citrusdoftande tulpaner, Verona och aprikosfärgade blandade med salladslök ger en uppåtsträvande härlig bukett.

Hortensia_tulpanensdag2016_Aprikos.verycamilla.seDen bulliga buketten till höger har fluffiga konserverade hortensia, fresia och knoppiga tulpaner.

Hortensia_tulpanensdag2016_Aprikos_verycamilla.designbloggarna.se

Tulpanensdag2016-brysselkål_verycamilla.seKnoppiga tulpaner mixat med brysselkål i tung handgjord keramikskål.

Tulpan_tulpanensdag2016_Red_verycamilla.se

Magnificent_tulpanensdag2016_verycamilla.se

Magiskt arrangemang med tulpaner och organiskt material runt vasen som växer ned mot golvet. I LOVE IT!

Visste du att det odlas 150 miljoner tulpaner varje år i Sverige? Det är inte så konstigt för svenskarna är ett tulpanälskande folk och det finns inget land i hela världen som köper så mycket tulpaner per person som vi gör.

Varför? Det handlar troligtvis om längtan och känslor; vi vill ta in våren, färgerna och ljuset även om det fortfarande är vinter ute. Tulpaner symboliserar fräschör, vår och början på något nytt. Vi gillar närproducerat och det finns många svenska odlare, (välj tulpaner som är märkta med certifieringen Svenskt Sigill, se i länken.) Dessutom till överkomliga priser.

 

Så, passa på och njut av våren redan nu!

Foto: Camilla Julner

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *